%25 indirim Başvurusu

Üniversitemizde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerimizin,

15 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3. Maddesi’nin 2. fırkasında yer alan; ‘Yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları dâhilinde kayıt yaptıracak yabancı öğrencilerden ailesi ve kendisi Türkiye'de ikamet izni almış olanlardan; aynı aileye mensup birden fazla öğrencinin devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam etmesi durumunda bu öğrenciler için belirlenen öğrenim ücretlerine, %25 oranından az olmamak üzere ilgili yükseköğretim kurumları tarafından indirim yapılır.’ hükmü gereğince, bu kapsamdaki öğrencilerin ödemeleri gereken öğrenim ücretlerine %25 oranında indirim uygulanmasına karar verilmiştir.

Yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları dâhilinde kayıt yaptıran ve bu indirimden yararlanmak isteyen öğrencilerin her dönem başında aşağıda yer alan evrakları Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

• Başvuru Dilekçesi
    • Ailesi ve Kendisinin İkamet İzin Belgesi
    • Kendisinin Öğrenci Belgesi
    • Aynı Aileye Mensup Diğer Öğrencinin Devlet Yükseköğretim Öğrenci Belgesi

NOT:

• 5 Ocak 2024 Tarihine Kadar aşağıda belirtilen evrakların EKSİKSİZ bir şekilde elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Başvuru evraklarını eksik ve hatalı teslim eden öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Posta Adresi: Altınşehir Mahallesi, Adıyaman Üniversitesi, Merkezi Derslikler 2. Kat, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü (Oda Numarası: 10)