Hakkımızda

12 Aralık 2007 tarihinde kurulan Dış İlişkiler Birimi 05 Aralık 2022 tarihinde Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü adını almıştır.

Adıyaman Üniversitesinin tüm birimleri ile koordineli olarak çalışan, öğrenci, öğretim elemanı ve personeli aktive eden, ulusal ve uluslararası ilişkileri gerçekleştiren koordinasyon merkezi olma vizyonuna sahiptir. Koordinatörlüğümüz uluslararası akademik camiayla bütünleşme ve diğer üniversitelerle ortaklık ve iş birliği geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda üniversitemizin ve ilimizin dünyaya açılan kapısı olacağımıza inanıyoruz.

Öğrenci Değişim Programları (Erasmus+, Farabi ve Mevlana Değişim Programları) ve Uluslararası Öğrenci Ofisiyle ilgili iş ve işlemler Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü çatısı altında yürütülmektedir.